החנות דורשת ג'אווה-סקריפט כדי לאפשר לתוספים לעבוד כראוי.
אלמביקה הוקמה בשנת 2005 ע"י המעצבת הגר אלמביק, בוגרת שנקר וד"ר ג'ודי פדלון, אנתרופולוגית. אלמביקה מציעה קולקציית בגדים לכל גיל ולכל מידה, עיצובים על זמניים לנשים עם נוכחות ונינוחות. אלמביקה מעצבת ומייצרת קו אופנה עילית, ייחודי, שמורכב מ- 4 קולקציות בשנה וקו אוונגרדי של תיקי עור ואביזרים המעוצבים גם הם ע"י הגר אלמביק. הפריטים מיוצרים בכמויות קטנות ובאופן אקסקלוסיבי – את יכולה להיות בטוחה שלא תיפגשי אותם על מישהי אחרת ברחוב. לחברה 13 סניפים ברחבי ישראל, והקו נמכר באלפי בוטיקים ברחבי העולם- ארה"ב, קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד, אנגליה, אירלנד, הולנד, בלגיה ואוסטרליה.
"במאטיס התאהבתי בגיל 5. ציור שלו הקסים אותי בספר אמנות של אמי. כשהצטרפתי לאבי, בהפלגות סביב העולם, זכיתי לראות ציור אמיתי של מאטיס והצבעים שלו נצרבו בי. נשמתי אמנות. אבי, עמנואל הצופה, היה רב חובל ופסל והיצירה שלו היא חלק ממני. ממנו למדתי והבנתי את התלת מימדיות של הפיסול. הוא הוציא את הצורה מהאבן ואני יוצרת בבדים.
האישה שעומדת לנגד עיני היא ללא גיל. סקרנית, עצמאית, בעלת נוכחות. הבגדים מעוצבים לנשים בכל העולם ובישראל.
שמחה לדעת שאת שותפה שלנו לדרך."
-הגר אלמביק-
אלמביקה היא הרבה יותר מחברה לייצור בגדים, ובעולם שבו תרבות הצריכה איבדה פרופורציות, אנחנו מקפידות לשמור על מידות טובות בבגדים, בהתנהלות ובעשיה. איך אנחנו עושות את זה?
באלמביקה אנחנו מסרבות להשמיד בגדים. לכן אנחנו לא זורקות סחורה עודפת או פגומה. במקום לזרוק, אנחנו מעבירות לתרומות לעמותות שונות וביניהן "גיוס מהלב", "מרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית" , "ארגון נתינה" וארגונים נוספים.
בנוסף, אנחנו נמנעות מייצור עודף המנותק מהביקוש, ולכן כל עונה מחדש אנחנו מקפידות שכמות הפריטים המיוצרת תהיה בהתאם לצרכי השוק. אנחנו מאמינות גדולות בשימוש חוזר ולכן עודפי בדים מוחזרים למחלקת עיצוב כדי להיות משולבים בפריטים אחרים או מועברים לשימושים נוספים .
העסקה הוגנת וחיזוק הכלכלה המקומית היא חלק מיסודות החברה שלנו, ולכן הייצור כולו נעשה בארץ. לצערנו, את הבדים אנחנו נאלצות לייבא מחו"ל (בעיקר מאירופה) כי נכון להיום אין בישראל תעשיית טקסטיל.
אנחנו מאמינות ש"סביבה" היא גם סביבת עבודה ולכן יש אצלנו הקפדה רבה על רווחת העובדים. כל העובדים - מתדמיתניות ועד עובדי המחסן הינם עובדי חברה ולא עובדי קבלן ונהנים מתנאי עבודה ושכר הוגנים. מהלך נוסף שעשינו בסטודיו הוא הפסקת השימוש בכלים חד פעמיים בסטודיו ובהפקות אופנה ומעבר לכלים רב פעמיים.
ומה צופן העתיד של אלמביקה? המטרה שלנו היא לא לעצור, ולהמשיך למצוא דרכים נוספות לפעול בצורה אקולוגית ומכבדת את הסביבה, למעננו ולמען הדורות הבאים.