

החנות דורשת ג'אווה-סקריפט כדי לאפשר לתוספים לעבוד כראוי.
זו מנה מצוינת לפתיחה של ארוחה יומיומית או לנשנוש קוקטייל, כזה שנאכל באצבעות.
אכילה קלילה יומיומית העושה בתות מעשה אחר.
לא שכיח. הכמות מתייחסת ל-2 ראשי אנדיב המוציאים 18-20 סירות.
הכמות מספיקה ל-3 סועדים
מצרכים:
50 גר' גבינת שמנת
30 גר' גבינת כחולה גורגונזולה.
30 גר' גבינת פרומעז
לרוטב:
1 כוס תותים נקיים
4 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ שרי
אופן ההכנה:
מפרקים את האנדיב לסירות.
מערבבים את כל הגבינות
את החלק הרחב והבהיר ממלאים בגבינה.
הסירות צריכות להיות מלאות רק בחלקן התחתון.
מסדרים במעגל יפה.
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לרוטב תות
ויוצקים מעל הסירות.
מגישים.
ממשיכים עם סדרת המתכונים של הילה אלפרט כי ככה זה כשסטייל מעורר תיאבון.
השבוע: שמלה בורדו-סלק עם פרינט נועז שגרמה להילה להיכנס למטבח ולבשל.
יצא מזה מתכון מטריף לפסטה סלק ועשבי תיבול, כזה שמשאיר טעם של עוד (גם באופנה, גם בצלחת).
הכמות מספיקה ל-4 סועדים
מצרכים:
500 גר' ספגטי
כ-30 עלים צעירים של בזיליקום
30 גר' צנוברים
30 גר' אגוזי מלך
1/2 כוס שמן זית
2 ראשי סלק אפוי בנייר כסף
1 שן שום
מלח
70 גר' פרמיז'אן מגורדת דק
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון.
מפעילים את המעבד בתנועות קצרות.
שלא תתקבל עיסה משחתית.
טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את הפסטה מבלי לנער ומעבירים לקערה.
מוסיפים פנימה את הפסטה, את הגבינה, מערבבים היטב.
מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים מיד.
בימים שבהם הלב מחפש רגע של שקט, אנחנו מוצאות נחמה בדברים הקטנים - קערה של מרק ריחני ושמלה כתומה שמזכירה שקיעה.
הפרק החדש שלנו עם הילה אלפרט מביא בדיוק את זה:
מרק גזר קיצי, בהשראת שמלה אחת יפה במיוחד. הילה מבשלת לנו צבע, רוך ואור.
כי גם כשהלב כבד, מותר ורצוי לקחת רגע לנשום, ולתת לביס (או לגימה) להחזיר לנו קצת תקווה.
הכמות מספיקה ל-3 סועדים
מצרכים:
1/2 ליטר מיץ גזר
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף
1 שן שום
1 פלפל אדום חריף
2 למון גראס (החלק הלבן)
2 כפות סויה
קליפה מגורדת מלימון
להגשה:
שמן שומשום
2 כפות צנוברים
1 כף בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
טוחנים את מיף הגזר עם שאר המרכיבים ומסננים.
מצננים במקרר למשך כשעה.
על מחבת יבשה או בתנור קולים את הצנוברים עד שיזהיבו.
מחלקים לכלי הגשה.
מוסיפים קוביית קרח, מטפטפים 3 טיפות שמן
שומשום, מפזרים מעט צנוברים ובצל ירוק.
אנחנו נרגשות להשיק את הפרק הראשון בסדרה החדשה שלנו עם האחת והיחידה- הילה אלפרט! עיתונאית, מסַפרת סיפורים קולינריים, יוצרת וחוקרת,
אבל גם ובעיקר – אישה עם לב, סקרנות אינסופית, סטייל ויכולת נדירה להפוך כל ביס לסיפור. בפרק הזה הילה מצטרפת להגר לשיחה טעימה במטבח על אוכל,
אופנה והזיכרונות שמהם נוצרים בגדים ומתכונים. יחד הן מבשלות מתכון לביבות אהוב מהשנים שעיצבו את הגר.
הלביבות נולדו מהזיכרון של הגר, כמו אלה שהיתה מכינה אסתר שעבדה אצלה שנים, ועכשיו היא לא מוצאת אותה.
אסתר הפרסיה שראשיתן של הלביבות אותן מצאתי במטבח שלהם הוא בתפוחי אדמה מבושלים מעוכים.
אבל הגר זוכרת שהלביבות של אסתר עברו דרך פומפייה אז נוסחה פשרת מטבחים.
הכמות מספיקה ל-6 איש
מצרכים:
2 תפוחי אדמה קלופים
2 תפוחי אדמה מבושלים 3/4 דרך, קלופים
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
2 שיני שום מגורדים דק
מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום טחון
שמן זית
גביע יוגורט באיכות טובה
אופן ההכנה:
מגרדים את תפוחי האדמה החיים במגררת דקה. סוחטים היטב.
מגררים את תפוחי האדמה המבושלים במגררת גסה.
מערבבים עם יתר החומרים למעט השמן.
מחממים שמן בגובה 2 ס"מ.
כשהשמן חם מאוד אך אינו מעשן צרים לביבות קטנות ודקות.
מטגנים עד שהן שחומות משתי צדדיהן.
מוציאים לנייר סופג.
מגישים מיד בליווי יוגורט, אם רוצים.